Hvad er de sundhedsmæssige fordele ved dyb søvn?

En nylig undersøgelse offentliggjort i Journal of Biological Rhythms afslørede, at det er vigtigt at få den rette mængde søvn hver nat. Hvorfor er dyb søvn vigtig?

Mange af vores kroppers celler viser øget proteinproduktion og nedsat nedbrydning af gamle proteiner under dyb søvn. Da proteiner er de grundlæggende byggesten, der er nødvendige til sund celleudvikling og reparation af beskadiget væv fra miljøfaktorer såsom UV-lys og stress, kan dyb søvn faktisk kaldes "skønhedssøvn". Så jo mere dyb søvn du har, jo sundere bliver du generelt.

Søvn er en af ​​de største bidragydere til nød i vores liv. Hvis du ikke får nok søvn, vil du have det meget sværere at håndtere stress dagligt. Du bliver sandsynligvis også nødt til at håndtere mentale og fysiske helbredsproblemer forårsaget af søvnmangel.

Hvad sker der, hvis du ikke får nok søvn hver nat? Nå næste morgen kan du føle dig ude af slags. Dine muskler kan føles trætte og svage. Du føler dig måske ikke bedst, og det vil ikke være let at lade disse følelser og symptomer glide.

Det ville dog være bedst, hvis du ikke tillod dig selv at glide ind i denne tilstand, for når du gør det, kan det vare hele dagen og endda påvirke kvaliteten af ​​det arbejde, du udfører, og det niveau af ydeevne, du har på dit job. Din hjerne arbejder overarbejde, og uden søvn kan din hjerne muligvis ikke give det sit bedste, hvilket vil have en negativ indvirkning på dig hver dag.

Dyb søvn giver din hjerne sin fulde hvile, opmærksomhed, og den giver den mulighed for at regenerere sig selv, og dens celler er i toptilstand.

Nu hvor du ved, hvorfor det er vigtigt at få den rette mængde søvn hver nat, kan du lære om, hvad der er de sundhedsmæssige fordele ved dyb søvn i dag. Prøv at få en god nats søvn i dag. Du vil blive overrasket over, hvor mange gode ting der kan ske med dig.

Her er nogle af de største fordele ved at have en god nats søvn for at hjælpe dig i gang. Ikke alene kan søvn hjælpe dig med at undgå almindelige søvnforstyrrelser som søvnløshed og snorken, men det kan også endda hjælpe med at beskytte din hukommelse og fremme bedre koncentration. Det har været kendt for at sænke blodtrykket og kan forbedre immunsystemets funktion.

Der kan være mange grunde til, at det er svært at få nok dyb søvn. Hvis du vil vide, hvordan du får det bedste ud af det, skal du læse videre.

Først vil du sikre dig, at du får mindst 6 timers søvn hver nat, men det er bedst, hvis du får mere. Hvis du kan få mindst 8 timer, er du på vej til bedre helbred og funktion, og du kan høste alle fordelene ved søvn.

For det andet skal du sove på samme tid hver nat. Selvom du måske sover senere om natten, skal du sørge for, at du får den rette mængde hvile og får mest søvn hver nat. Du vil ikke lade dig gå i seng for tidligt, ellers kaster du rundt hele natten.

For det tredje er træning endnu et vigtigt aspekt ved at få den rette mængde hvile. Jo mere søvn du får, jo sundere bliver du. Din krop har brug for tid til at hvile og forynge. Så motion er en fantastisk måde at slippe af med toksiner fra din krop, mens du holder din krop i topform.