Forståelse hvordan man trækker vejret

Hvorfor trækker vi vejret? Svaret er, vi trækker vejret for at leve. Åndedræt ind gennem næsen og ud af munden. Sådan fungerer dine lunger. Det er også den måde, din mave udvides og trækker sig sammen på.


Spørgsmålet er: hvad får en person til at trække vejret? Hvis du vil vide, hvordan du skal passe på din ånde ordentligt, så er svaret på det spørgsmål: hvordan trækker du vejret. Nogle gange er det mere sandsynligt, at du udånder længere, end du indånder. Dit vejrtrækningsmønster vil variere afhængigt af hvad du laver. Nogle aktiviteter giver dig et indåndingsudåndingsmønster, mens andre aktiviteter giver dig et pause- og gentagelsesmønster. Du er muligvis ikke opmærksom på forskellene i dine vejrtrækningsmønstre.


Det hjælper, hvis du sidder i en afslappet position, især når kroppen er justeret med den rigtige krops rygsøjle. Mange eksperter er enige om, at det er bedst, hvis rygsøjlen er i lodret position. Også at sidde med hofterne let hævet og ikke vippe fremad eller løfte hagen eller hovedet er gavnligt for dine vejrtrækningsmønstre. At sidde i en stol med fødderne på gulvet holder knæene let bøjede, hvilket hjælper vejrtrækningsprocessen.


Sandsynligvis den vigtigste ting at gøre for at lære at trække vejret ordentligt er at huske at inhalere. Det kan måske virke underligt i starten, men du vil opdage, at du kan trække vejret dybere, når du lærer at inhalere korrekt. Der er mange forskellige typer vejrtrækning. Der er langsom dyb vejrtrækning, hurtig, dyb vejrtrækning og endda lav vejrtrækning. For at lære at trække vejret ordentligt er det vigtigt at lære at trække vejret gennem næsen og ud af munden. Disse er alle typer vejrtrækning.

Når du først har lært at trække vejret gennem næsen, så syng. Sang er en øvelse, der kræver, at dine lunger er tvunget til at arbejde hårdere og dybere. Når du synger, tvinges kroppens muskler til at stramme sig og slappe af. Sang øger også blodgennemstrømningen til dine organer. Det betyder, at du optager ilt og næringsstoffer mere effektivt og dermed styrker og genopliver kroppen - dit immunsystem.

Hvis du synger en sang, der er dyb nok, bliver du tvunget til at trække vejret dybere. Jo dybere din vejrtrækning er, desto dybere bliver din stemme. Dette giver dig igen mulighed for at producere lyde, der kan nå din hjerne og dermed skabe bedre stemninger.