Hvilepuls / Resting Heart Rate (RHR)

Hvilepuls eller Resting Heart Rate (RHR) kan være et effektivt mål for fitness og generel sundhed. Her er hvorfor du måler det, og hvordan du kan sænke det.

Atleter og trænere har overvåget RHR som en atletisk indikator for præstationer i årtier, men en lav RHR er også en betydelig generel vital tegn, der viser fremragende generelle sundhed.

Hvilepuls er et mål for, hvor hurtigt hjertet slår i minuttet (bpm) mens i hvile og kan bedst måles om morgen.

I gennemsnit vil voksne have en RHR mellem 60-100 slag per minut, mens atleter vil sandsynligvis have en puls mellem 40-60 BPM og nogle gange endda lavere.

Og jo lavere, jo bedre, da en lav hvilepuls korrelerer til en reduceret risiko for hjertesygdomme, større energi niveauer, mere metaboliske effektivitet, og kondi.

Hvad påvirker hvilepuls?

  1. Regelmæssig øvelse. Mindst 1 times kontinuerlig aerob motion (såsom livlig vandring, cykling eller jogging) tre gange om ugen vil hjælpe med at holde en reduceret RHR. Det er vigtigt, at, uanset øvelsen, pulsen stiger i en længere periode.
  2. Hydrering. Opholder hydreret hjælper med blod viskositet og gør det lettere for blodet at flyde gennem kroppen, udøve mindre stress på hjertet.
  3. Søvn. Under kontinuerlig, uafbrudt søvn hviler kroppen, reparerer og genindvinder. Dårlig eller inkonsekvent søvn kan være en stor bidragyder til høj RHR, placere stress på kernen.
  4. Kost. En afbalanceret kost fuld af sunde fedtstoffer og lavt natrium holder arterierne klar, hvilket resulterer i lavere RHR og mindre arbejde for hjertet.
  5. Stress. På kort og lang sigt kan stress føre til yderligere arbejde for hjertet, stigende RHR. Det er vigtigt at holde stress og angst lavt for at opretholde en formidabel RHR.

Hvorfor måle RHR?

Som med de fleste biometri giver hvilepuls indsigt i din generelle sundhed, hvilket tyder på generel trivsel og potentielle sundhedsfarer, der kan informere dine daglige livsstils beslutninger.

At kende deres RHR såvel som din maksimale puls (MHR) kan hjælpe atlet bestemme puls-baserede træningsområder. Pigge i RHR kan vise med overtræning, hvor atlet er bundet til at tage en hviledag, noget andet i et uddannelses regiment er galt, eller kan endda indebære en modkørende kulde eller sygdom.

Sådan sænker du RHR

Det er vigtigt at opretholde en aktiv livsstil med regelmæssig aerob motion, en afbalanceret kost, regelmæssig søvn og hydrering. Hvis RHR er høj, er disse de første faktorer, der skal vurderes. Ud over de grundlæggende livsstils variabler, et par flere foranstaltninger kan træffes for at reducere RHR:

  1. Alkohol og rygning. Regelmæssig drikke og rygning øge stress på hjerte og kardiovaskulære systemer. Skære eller eliminere denne praksis helt reducerer RHR dramatisk.
  2. Administrere vægt. Opretholde god vægt producerer forbedret metaboliske og energieffektivitet i kroppen, reducere stress på hjertet og reducere RHR.
  3. Meditation. Lang, langsom vejrtrækning kan hjælpe til at styre puls og, over tid, det kan også bidrage til at reducere RHR.

Hvilepuls er en væsentlig indikator for generelle wellness for både atleter og alle, der fokuserer på en sund livsstil. Hos Biostrap er vi forpligtet til at placere dig i kontrol over dit helbred ved at levere præcise målinger, så du kan overvåge og forbedre effektiviteten og trivsel.